sâmbătă, 31 decembrie 2011

NU EU CI DOMNUL.

Adevărații credincioși au învățat de la Evanghelistul și Apostolul Ioan și de la Pavel, că pronumele personal „eu„ trebuie totdeauna înlocuit. Ioan înlocuiește acest cuvânt cu „ucenicul pe care-l iubea Isus„ iar Pavel înlocuiește acest cuvânt spunând, „cunosc un om în Cristos„
La televiziunea Română din Chicago am spus că Americanii ar trebui ca acest cuvânt Eu ( I ) în limba Egleză să nu se mai scrie cu literă mare ci cu literă mare să se scrie Tu respectiv persoana a doua (You) deoarece în Evanghelia lui Ioan cap. 1 Ioan Botezătorul ne-a spus „Trebuie ca El să crească iar eu să mă micșorez„
Cuvântul „trebuie„ este un imperativ nu o sugestie.

vineri, 30 decembrie 2011

CĂUTAȚI ȘI VEȚI GĂSI

Toți oamenii caută ceva, numai Domnul Isus a stabilit o scară a adevăratelor valori când ne-a spus : „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui„
Andrei a găsit pe fatele său Simon, Domnul a găsit pe Filip. Filip a găsit pe Nataniel. Ioan 1.41-45.
A căuta Împărăția lui Dumnezeu înseamnă a căuta pe cei pierduți, și ai aduce la Domnul Isus.

joi, 29 decembrie 2011

NINIVE DE LA SUBLIM LA RIDICOL


La predica celor 9 cuvinte ale lui Iona, respectiv „încă 40 de zile și Ninive va fi nimicit„ tot orașul de 120.000 de locuitori iată că Dumnezeu face recensământul său pentru fiecare oraș, în frunte cu împăratul, s-au convertit și au postit 3 zile și 3 nopți, și  tot orașul a fost salvat.
După numai o generație ce ne spune prorocul Naum în cap 2-1. „Nimicitorul pornește împotriva ta Ninive„

miercuri, 28 decembrie 2011

DOMNUL ISUS SINGURUL DE PE ACEASTĂ PLANETĂ CU O GENEALOGIE PÂNĂ LA ADAM

Biblia scrisă de 40 de persoane într-o perioadă de 1.500 de ani sub inspirația Duhului Sfânt, a rezistat și va rezista tuturor adversarilor săi.
Este nicovala lui Dumnezeu care a sfărâmat toate ciocanele istoriei.
Au fost puși anii pe calculator și genealogia celor 4.137 de ani menționată în procesul Domnului Isus din arhivele Romei de către Pilat corespund întocmai.
         Ca Fiu al lui Dumnezeu este singurul care poate demonstra prin arborele genealogic că este Domnul Domnilor și Împărat al Împăraților pe acest teritoriu al Tatălui Său.

marți, 27 decembrie 2011

TREI ÎNCERCĂRI NEREUȘITE.

La nivel de familie Dumnezeu creează omul după chipul Său și femeia din coasta omului.
Nu știm cât a durat această perioadă binecuvânta, dar după neascultarea din Eden omul este alungat. Îmi  pare rău că am făcut omul, spune Dumnezeu, urmând apoi potopul.
Dumnezeu încearcă la nivelul  unei națiuni, a celor 12 familii din Israel, dar poporul cere un împărat și Saul este primul împărat după abolirea Teocrației. Dar și la nivelul național Dumnezeu constată neascultarea și zice: Î-mi pare rău că am pus pe Saul împărat.
A treia încercare a lui Dumnezeu este de a se coborâ printre oameni în Templul lui Solomon. Dar nici astfel omul nu a răspuns iubirii Sale, templul este ars distrus iar poporul Israel este dus în Babilon și apoi risipit în tot pământul .
Atunci în dragostea Sa Dumnezeu folosește ultimul limbaj ai iubirii: încarnarea Fiului său în fecioara Maria pentru a intra nu într-o familie, nu într-o națiune, nu într-un Templu ca cel din Ierusalim, care era o capodoperă arhitecturală ci pentru a intra în inima omului devenind Emanuel care în original înseamnă Dumnezeu în noi, aceasta înseamnă Crăciunul nașterea Domnului Isus.

luni, 26 decembrie 2011

PREDICA DE PE MUNTE CA MODEL.

Dacă în fiecare frază a predicatorului nu se află un gând nou sublim o revelație, acea frază nu trebuie nici spusă și nici scrisă.

Qintesența înseamnă ca fiecare literă, iotă, sau cuvânt, să constituie o revelație, așa cum sunt cuvintele Scripturii, dar dacă aceasta înseamnă prea mult, esența însă nu trebuie să lipsească din nici-o frază vorbită sau scrisă.

Biblia vorbește de două feluri de înțelepciuni și anume a aceluia care tace, Proverbe17-2 și a aceluia care dacă vorbește, „spune numai cuvintele lui Dumnezeu„ 1 Petru 4-11.

duminică, 25 decembrie 2011

CINE ADUCE MULȚUMIRI CA JERTFĂ, ACELA MĂ PROSLĂVEȘTE. Ps. 50

Cine nu știe să mulțumească lui Dumnezeu pentru ce are, nu va avea niciodată ce-i lipsește.
Oridecâteori zbiară oaia, ea totdeauna pierde câte-o gură de iarbă iar proverbul Românesc spune că nemulțumitului îi ia Dumnezeu darul.
Adevărata fericire nu constă în a avea mult ci în a te bucura mult de ce ai.
Cineva cârtea împotriva lui Dumnezeu că e sărac și nu are pantofi, și cum a ieșit pe poartă întâlnește un om în cărucior care nu avea picioare, și atunci a mulțumit lui Dumnezeu că are picioare care sunt mai importante decât pantofii.
Ahab avea o țară, dar nu era mulțumit și a poftit via lui Nabot, dar a murit pentru aceasta.

sâmbătă, 24 decembrie 2011

DEFINIȚIA LINIEI DREPTE ESTE: „DRUMUL CEL MAI SCURT ÎNTRE DOUĂ PUNCTE„

Sigur singurul lucru ce trebuie să-l știe orice om, este acela de a ști de unde vine și unde merge.
Toți filosofii antichității au căutat răspunsul la această grea întrebare.

Viața noastră are două puncte sigure între care se desfășoară, nașterea și moartea.
Este o singură carte din sutele de milioane care s-au scris unde linia dreaptă se cuprinde într-un singur nume, ISUS. Ioan 14-6.

Cei mai mulți oameni cred că destinul soarta astrele predestinația ereditatea au hotărât totul, încât orice ar mai vrea omul să facă, nu mai poate schimba nimic.
Nimic mai eronat ca aceasă concepție iresponsabilă. Această mentalitate a creat o lume în care guvernează legea junglei.

Da, există și oameni care nu pot fi făcuți răspunzători de faptele lor, venind pe lume autiști, cu boli ereditare, inconștienți, deformați, cu poliomietă etc.
Dumnezeu singur știe toate aceste cazuri pe care noi nu le putem înțelege, și în general nimeni nu va răspunde de felul cum a fost născut. Dar cu excepția acestora, toți vom răspunde de felul cum murim.

De aceea omul a fost făcut după chipul lui Dumnezeu pentru a răspunde de tot ce face și de a afla și respecta definiția liniei drepte.
Pentru poporul Israel această linie însemna 11 zile de călătorie.

Dar datorită cârtirilor, și necăutării acestui drum al liniei drepte, au făcut 40 de ani între cele două puncte, obosiți istoviți muribunzi.
Viața noastră a fiecăruia poate fi fericită binecuvântată, sau ca a lor, chinuitoare.

Eminescu așa zis:
„Prin lumea aceasta mare să trecem ne e scris
Ca visul unei umbre și umbra unui vis„.

Domnul Isus a zis:
„Eu știu de unde am venit și știu unde Mă duc„.

NU DAI CE AI, CI DAI CE EȘTI.

Monarhul Papacioc Techirghiol.

Domnul Isus începe Predica de pe Muntele Fericirilor, nu cu verbul a avea și cu verbul a fi.

Înaintea lui Dumnezeu contează ce suntem nu ce avem. Monarhul a murit astăzi 21 iulie 2011 la 97 ani și printre frumoasele lui gânduri l-am reținut pe cel citat.

„Fericiți sunt cei săraci în duhul, căci a lor este împărăția cerurilor„.
„Este mai ferice să dai decât să primești„

Nimeni nu dă din ce are deoarece noi nu avem nimic, cine dă ceva dă din ce este, din viața lui.
Domnul Isus are totul deoarece a dat totul chiar și ultima picătură de sânge.


joi, 22 decembrie 2011

Primele trei întrebări ale lui Dumnezeu către om. partea 1

Primele trei întrebări ale lui Dumnezeu către om. Partea 2

ERA TELECOMENZILOR

În această eră a butoanelor de telecomandă eu am telecomenzi pentru televizor Panasonic, video Sarp, cameră filmat Panasonic, Letop HP, DVD recorder Samsung dar astăzi 24 iulie 2011 am cerut înțelepciunea ca înainte de a apăsa pe orice buton, să mă întreb dacă înainte de orice nu e prioritar să folosesc butonul rugăciunii, care este cel mai important deoarece rezolvă toate problemele vieții.
„Eu alerg la rugăciune„ Psalmul 109-4.

Antrenamentul cântărilor.

„Oamenilor fără prihană le șade bine cântarea de laudă„ Ps 33-1.
Orice zi în casa fratelui Moldoveanu începea cu trei cântări de laudă.
Ce trist că nu urmăm asemenea exemple ca niște privilegiați ai acestei generații de aur cu dânsul în frunte apoi Costache Ioanid Traian Dorz etc.

Astăzi am editat două DVD-uri cu dânsul la 80 de ani. Dacă nu ne antrenăm aici în melodii, nu putem ajunge acolo unde nu se vorbește ci se cântă. Apoc. 4-1.

Dacă oamenii au putut face un Stradivarius dintr-un lemn, ce poate face Dumnezeu dintr-un om.