luni, 27 august 2012

Tot ce doriţi să aveţi, oferiţi.

În predica de pe muntele Fericirilor, deal de care î-mi amintesc cu deosebită bucurie vizitat recent, Domnul Isus în Matei 7-12 ne spune că în aceasta se cuprinde împlinirea, a tot ce a spus legea şi proorocii.
„Tot ce doriţi să vă facă oamenii, faceţi-le voi la fel„. Vom vedea, dacă suntem atenţi la acest aspect, că niciodată nu vom avea ce nu oferim.
Lumea în care trăim o vedem nefericită, deoarece fiecare se consideră nedreptăţit de soartă, dar de fapt realitatea este alta şi anume că, nu soarta este nedreaptă, ci noi care pretindem ce nu oferim.
În majoritatea adunărilor, toţi se plâng că nu mai este dragoste între fraţi, toţi aceştia pretind că sunt după Cuvântul Domnului care a spus că în vremurile din urmă, dragostea celor mai mulţi se va răci.
Constatarea lui Dumnezeu este doar efectul, cauza suntem noi care pretindem ceva ce nu oferim.
Lipsa iubirii, neascultarea de părinţi etc., nu au loc că aşa vrea Domnul, ci din cauza noastră, ne spune Domnul Isus că, din pricina împietririi inimilor voastre,  a spus Moise ca bărbatul să dea o carte de despărţire, dar la început nu a fost aşa.
Dacă vom oferi totul vom avea totul, şi vom fi fericiţi, aşa cum Domnul a dat totul şi are totul.
Primim ca să dăruim şi nu dăruim ca să primim.

joi, 23 august 2012

Definiţia îngerilor, „duhuri slujitoare”.


Când Apostolul Pavel ne oferă în epistola sa către Evrei definiţia îngerilor, cred că a luat-o din Evanghelia după Matei 4- 11 unde vedem că după ce a fost ispitit Domnul Isus de Diavolul, îndată Tatăl a trimis un număr de îngeri nedefiniţi ca număr, care au început să-I slujească.
Întotdeauna să nu uităm că avem o protecţie invizibilă şi invincibilă, a îngerilor care intervin oridecâteori este nevoie cu o singură condiţie, ne spune David în Ps. 34, aceea de a ne teme de Domnul. „Îngerii Domnului tăbărăsc în jurul celor ce se tem de El, şi-i scapă„
Cred că orice copil al lui Dumnezeu atunci când acceptă rolul de slujitor, în orice domeniu de activitate creştină, el este privit ca un înger.
Atunci când nevoia cere o forţă supranaturală, în aer pe ape sau pe pământ, din vânturi î-Şi face soli şi din flăcări de foc slujitori, pentru a salva, pe cei ce trebuie salvaţi.
Când avionul companiei KLM cu care plecasem din Munchen, sept. 2004, a intrat într-un nor de furtună deasupra Alanticului, am văzut cum numai Îngerii, ne-au scos să din golul de aer în care a căzut avionul.
Îngerii de lumină ne învaţă duhul de slujire, dar demonii învaţă oamenii duhul de mândrie, de aroganţă de funcţii mari, cum a dorit Lucifer, şi toţii cei ce-l urmează vor avea aceeaşi soartă, infernul.