vineri, 5 octombrie 2012

EL ţine în mînă extremele! (Psalmul 95:4)



„El ține în mână adâncimile mărilor și înălțimile munților.”
Pe planeta noastră cele două extreme se află în partea Asiatică, cel mai adânc loc fiind la insulele Mariane ale Oceanului Pacific - în jur de 11.000 de metri, iar ca înălțime este vârful Everest cu 8.842 de metri al Munților Himalaia.
Și noi ca oameni, nu numai pământul, avem extremele noastre. Așa cum Dumnezeu ține în mâinile Sale aceste extreme ale pământului, la fel ține și extremele noastre.
Grav este faptul că, noi, necunoscând Cuvântul lui Dumnezeu nu cunoaștem nici făgăduințele Sale. După ce Napoleon din poziția de împărat ajunge sclavul englezilor a zis: „De la sublim la ridicol sau de la o extremă la alta nu e decât un pas”.
Capul de aur al planetei noastre, numit așa de Dumnezeu, a ajuns un animal lovit de cea mai rară boală (numită „Bouantropia”), mâncând iarbă precum boii. Dealtfel toți dictatorii pământului au cunocut această trecere dramatică de la o extremă la alta.
Au fost și oameni nevinovați pe care nedreptățile omenești i-au trecut pe drumul acesta, dar noi avem un factor de echilibru: „Toate lucrurile lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).
Din punct de vedere medical dacă acest fenomen (de a trece de la o extremă la alta) nu este controlat, control ce se poate face numai prin convertire, atunci apare o boală patologică pe care psihiatrii o numesc „bipolaritate”.
Să nu uităm niciodată făgăduința lui Dumnezeu care zilnic ne poartă povara, ducându-ne “în carul Său de biruință”. A fi în carul de biruință înseamnă a fi în Hristos - aceasta este definiția carului de biruință al lui Dumnezeu, „Dumnezeu te-a purtat cum poartă un om pe copilul său” (Deuteronom 1:31).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu