marți, 27 decembrie 2011

TREI ÎNCERCĂRI NEREUȘITE.

La nivel de familie Dumnezeu creează omul după chipul Său și femeia din coasta omului.
Nu știm cât a durat această perioadă binecuvânta, dar după neascultarea din Eden omul este alungat. Îmi  pare rău că am făcut omul, spune Dumnezeu, urmând apoi potopul.
Dumnezeu încearcă la nivelul  unei națiuni, a celor 12 familii din Israel, dar poporul cere un împărat și Saul este primul împărat după abolirea Teocrației. Dar și la nivelul național Dumnezeu constată neascultarea și zice: Î-mi pare rău că am pus pe Saul împărat.
A treia încercare a lui Dumnezeu este de a se coborâ printre oameni în Templul lui Solomon. Dar nici astfel omul nu a răspuns iubirii Sale, templul este ars distrus iar poporul Israel este dus în Babilon și apoi risipit în tot pământul .
Atunci în dragostea Sa Dumnezeu folosește ultimul limbaj ai iubirii: încarnarea Fiului său în fecioara Maria pentru a intra nu într-o familie, nu într-o națiune, nu într-un Templu ca cel din Ierusalim, care era o capodoperă arhitecturală ci pentru a intra în inima omului devenind Emanuel care în original înseamnă Dumnezeu în noi, aceasta înseamnă Crăciunul nașterea Domnului Isus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu