luni, 24 septembrie 2012

Ochiul este lumina trupului – a spus Domnul Isus. (Matei 6:22)


Cel mai renumit doctor oftalmolog, după cele o mie de operații la la care a participat, a fost întrebat ce poate spune el despre ochi și el a răspuns: „am fost înnebunit după ochii oamenilor”!
Fără reflexul unei oglinzii tot interiorul unei camere rămâne rece și nu te cheamă. Am descoprit în ochii oamenilor oglinda sufletelor lor, oglindă reflectată atât de bine în infinitele colori pe care le au și care ne transmit mai multe decât ar face-o orice comentator.
Cea mai puternică predică de pe planeta noastră este aceea a luminii care, deși e fără cuvinte ca și predica ochilor, străbate tot pământul (Psalmul19:3).
Acolo este lumina care descoperă bucuria și durerea fiecărei ființe! Este regretabil că cei mai îndureați ochi rămân neânțeleși pe pământ, dar sânt compensați cu bucuria că Cel care i-a creat vede totul şi că toți care sânt cu adevărat spirituali pot vede și prin rugăciune, iar acest fapt completează tot ce lipsește aici.
      Un câine, după ce stăpânul său a murit şi a fost înmormântat, nu s-a mai mișcat de pe mormântul acestuia până în clipa când a murit, având ochii în lacrimi.
       Și florile plâng; au ochii lor care văd cu ce scop ne apropiem de ele - să le rupem sau să le admirăm coloristica, parfumul și săle udăm.
       Să nu așteptăm ca oamenii să ne spună durerile lor, nu, dar putem să-i privim în ochi pentru a ne bucura împreună cu cei ce se bucură și a plânge împreună cu cei ce plâng. (1 Ioan 1:17). Ceea ce psihologii numesc telepatie, Biblia numește părtășie.
       Marele savant Newton a descoperit spectrul luminii și odată cu acesta şi cele şapte culori ale curcubeului, respectiv cunoaterea celor şapte fraze din Ev. după Ioan 3:16 corespunzătoare celor şapte brațe ale candelabrului Ebraic, celor şapte opere de artă ale lui Constantin Brâncuș de la Tg. Jiu etc.
Pentru că lumina ochiului e cel mai important lucru, tocmai de aceea, şi proorocul Zaharia ne spune în capitolul 2:8 despre declarația lui Dumnezeu că „..cine se atinge de voi, se atinge de lumina ochilor Mei”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu