sâmbătă, 3 martie 2012

Două inimi. Eclesiastul 10-2.

          Inima înţeleptului este la dreapta lui inima nebunului este la stânga lui ne spune Solomon.
            Toată Biblia face deosebire între stânga şi dreapta, dovedindu-ne că nu sunt decât două categorii de oameni, dar mai ales pe Golgota acest lucru este foarte evident.
            Toţi ca şi tâlharul ne-am născut la stânga dar, nu trebuie să murim la stânga deoarece cei de la stânga primesc blestemul, deşi blestemul a fost programat pentru Diavolul şi îngerii lui, iar pentru toţi oameni a fost pregătită binecuvântarea, cu singura condiţie ca să ne mutăm prin credinţă, de pe terenul blestemului din stânga.
            Tot ce e natural e la stânga şi tot ce este supranatural e la dreapta, de aceea să ascultăm glasul inimii noi ce a înlocuit pe cea de piatră. Când David a poruncit lui Ioab să facă numărătoarea poporului, a urmat sfatul inimii din stânga, dar ce mult a plâns după aceea, şi ce crudă pedeapsă a primit, şi inima a început să-i simtă bătăile. Inima bătea şi înainte, căci toate organele noastre interne, lucrează fără ca noi să ştim unde sunt cât timp suntem sănătoşi, dar îndată ce apare boala, ştim, şi învăţăm toate organele unde sunt.
            Inima din stânga aduce numai necazuri, dacă o ascultăm, dar desfătările veşnice sunt la dreapta Ta spune David în Psalmul 16.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu