duminică, 4 martie 2012

Unitate în diversitate. Filipeni 2

            Orice divergenţă provine din faptul că fiecare pretinde că are dreptate, contestând orice gândire sau comportare, contrare păreri personale. În acest caz toţi cei care gândesc aşa greşesc, deoarece trebuie să ştim că oamenii chiar dacă ar vrea, nu pot gândii la fel toţi, fiind unicate, cu propria lor logică şi identitate biologică.
            Ap. Pavel, ne îndeamnă la Filipeni 2 să avem o simţire o dragoste un suflet şi un gând, urmărind unitatea noastră în diversitate. Dacă pământul de dedesubtul nostru pe care trăim fiecare, este aşa de diferit în funcţie de climă, altitudine, distanţe, etc. în schimb cerul deasupra noastră este acelaşi pentru toţi şi de fapt acesta trebuie să ne unească.
            Cu cât razele soarelui sunt mai aproape de centru solar cu atât sunt şi mai aproape unele de altele şi noi cu cât vom fi mai aproape de Domnul Isus cu atât vom fi mai aproape şi unii de alţii.
            Niciodată nu vom putea schimba pe alţii noi ci numai Domnul, dar atâta timp cât se mai zice astăzi, ne putem schimba pe noi din slavă-n slavă prin Duhul Domnului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu