joi, 19 ianuarie 2012

Acum pot să mor.


Ruga de ramas bun a lui Simeon Luca 2: 29
            Nimeni nu este pregătit pentru moarte, dacă nu a cunoscut personal pe Domnul Isus. Simeon, când a luat în braţe pe Domnul Isus în ziua a opta, a exclamat: „acum slobozeşte în pace pe robul Tău,  Stăpâne, căci au văzut ochii mei mântuirea Ta.” Luca 2: 29
            Văzându-l pe Domnul Isus, Simeon a văzut mântuirea lui Dumnezeu. Fiind la Roma, vecinul familiei unde am locuit a dorit să vadă Vaticanul, şi după ce l-a văzut, aşa cum a dorit, a şi murit; desigur nepregătit, deoarece orice altceva am vedea, nu ne poate mântui, în afară de Domnului Isus.
            Totodată Simeon a spus că acest prunc va fi un semn spre ridicarea unora si prăbuşirea altora, anticipând astfel marele adevăr că acelaşi Mântuitor va fi pentru cei ce cred un salvator, iar pentru cei ce nu cred va fi un Judecător. Şi proorocul Isaia în cap. 6 L-a numit pe Domnul Isus tot semn, ca şi îngerii de pe plaiurile Bethleemului, care au zis: iată semnul după care Îl veţi cunoaşte. Când contemporanii Domnului Isus au cerut un semn, Dânsul le-a vorbit despre proorocul Iona care a stat 3 zile şi 3 nopţi în pântecele chitului, prefigurând   moartea şi învierea Sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu