marți, 31 ianuarie 2012

PATMOS CLEPSIDRA TIMPULUI - PECETLUIREA CELOR 144.000 DE MISIONARI EVREI

 Aici are loc pecetluirea celor 144.000 de misionari Evrei capitol socotit a fi prima paranteză deoarece, recolta pentru Dumnezeu a unui popor ce nu se poate număra ce depășește recolta tuturor secolelor precedente normal ar fi acest capitol a se afla între cap 16 și 18., fapt însă ce nu schimbă cu nimic datele problemei.
Ca primă informație minunată este faptul că mai întâi toți cei 144,000 au adus fiecare unul dintre neamuri așa cum ne relatează capitolul 14 unde împreună cu Domnul Isus pe muntele Sionului mai stăteau144000 denumiți ca fiind prima pârgă pentru Dumnezeu și Miel dintre neamurile pământului ce nu pot fi și nu trebuie confundați cu primii 144000 care sânt numai Evrei din cele 12 seminții.
Din capitolul următor 8, vedem un lucru foarte interesant, și anume imunitatea totală a celor ce au pe fruntea lor pecetea lui Dumnezeu cărora lăcustele cu otrava lor de viperă nu le pot face nici un rău.
Din Efeseni 1-13 vedem că  „noi după am auzit Cuvântul și am crezut în el am fost pecetluiți, pecete invizibilă care ne conferă prin analogie imunitatea împotriva lăcustelor infernale
Aici este important de relatat faptul că din cele douăsprezece seminții care au oferit fiecare câte douăsprezece mii de misionari, lipsește seminția lui Dan din nordul Israelului, ca o dovadă că din această seminție va apare Anticristul.
Iacov prin duhul său profetic când a rostit binecuvâtările ajungând la fiul său Dan, deodată se întristează definindu-l ca fiind un „șarpe pe drum o năpârcă (viperă) pe cărare mușcând călcâele calului făcând să cadă călărețul pe spate„ Geneza 49-17.
Având în vedere Duhul lui Dumnezeu acest fapt, ce se va petrece printre cei doisprezece copii ai lui Iacov ca și fapta lui Iuda printre cei doisprezece apostoli, Iacov cheamă pe cei doi copii ai lui Iosif născuți în Egipt, și î-i înfiază înainte de moarte, deciziile și hotărârile Patriarhilor în Biblie sânt considerate legi dând nume pomilor satelor orașelor, izvoarelor fântânilor etc.
În virtutea acestor prerogative Manase și Efraim devin copiii lui Iacov, iar Dan deoarece Anticristul va fi un Evreu din această seminție, nu mai poate oferii 12000 de misionari pentru evanghelizarea ce se va face în timpul Necazului cel Mare, locul lui Dan fiind luat de Manase cel înfiat, iar Iosif oferă  12000 de misionari ca unul din cei 12 fii ai lui Iacov.
Iacov apare astfel printre cei mai mari prooroci ai tuturor timpurilor. 
 Capitolul 7 reprezintă de fapt anticipat rezultatul biruitorilor din marea deflagrație a Necazului cel Mare.
Toate cele trei seturi de judecăți, adică ruperea celor 7 peceți, sunetul celor 7 trâmbițe și vărsarea celor 7 potire, între judecata a șasea și a șaptea, au loc unele paranteze, iar în cazul de față este vorba de prezentarea celor 144000 de misionari Evrei  de talia lui Pavel între ruperea pecetei a 6-a și a pecetei a 7-a, tocmai pentru a separa numărul omului care este 6 de numărul Domnului care este 7.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu