joi, 26 ianuarie 2012

APOCALIPSA O PLEDOARIE PENTRU CIFRA 7.

Cele sapte biserici ale Apocalipsei
Definiția Apocalipsei se cuprinde în primele patru cuvinte ale cărții și anume „DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS„ în virtutea făgăduințelor că Dumnezeu nu face nimic fără să descopere planurile Sale robilor Săi prooroci.
Cândva vedeam în Evanghelia lui Ioan, că Domnul le zicea apostolilor Săi că are multe lucruri să le spună dar deocamdată voi nu le puteți purta.
A sosit însă un timp potrivit și pentru aceste lucruri.
În viața tumultoasă a Efesului unde Ioan era Pastor, nu putea vedea cerul,  dar în liniștea Patmosului Ioan a putut purta  revelația Apocalipsei.
Am vizitat recent ambele localități și am văzut contrastul izbitor dintre ele, acum dar ce era atunci când Diana Efeseilor una din cele 7 minuni ale lumi antice, constituia centru de atracție oriental împreună cu Biblioteca a cărei fațadă poate fi văzută și astăzi.
Programul lui Dumnezeu pentru Sodoma și Gomora, a fost făcut cunoscut singurului prooroc autentic din acea vreme, Patriarhul Avraam, ca o dovadă a iubirii și a prieteniei, Avraam fiind singurul om de pe această planetă despre care Biblia spune că a fost numit prietenul lui Dumnezeu.
Ioan a fost ales dintre cei 12 Apostoli ca să primească descoperirea Apocalipsei, deoarece a fost singurul care î-și odihnea capul obosit, pe sânul Domnului Isus,  căruia și tuturor apostolilor, Domnul Isus le-a spus că nu-i mai numește robi ci prieteni.
Odată cu revelația făcută lui Ioan, ne-a fost transmisă și nouă informația precisă a viitorului nostru ca și al planetei noastre.
Toate judecățile lui Dumnezeu în trecutul istoriei ca și cele viitoare au fost și sânt precedate de avertismente precise.  
Chiar dacă multe cuvinte ale cărții sânt susceptibile de interpretări, regula de aur a interpretărilor Biblice, constă în a accepta ce este natural, iar pentru restul să ne rugăm.
Apocalipsa nu trebuie numai citită, ci studiată fiind singura din cele 66 de cărți ale  Bibliei, despre a cărei citire și împlinire este legată binecuvântarea expresă a   fericirii.

APOCALIPSA O PLEDOARIE PENTRU CIFRA 7.

Cuvântul fericire este de 7 ori repetat în această carte primul referindu-se așa cum am arătat mai sus la citirea și împlinirea cuvintelor acestei cărți.
Dumnezeu Cel ce șade pe scaunul de domnie este definit prin 7 atribute, ca și Mielul, Domnul Isus. Ap. 5-12
Cartea se adresează celor 7 Biserici din cele 7 localități din Asia Mică ce se află în Turcia, pe care le-am filmat într-un film de lung metraj în anul 2007 reprezentând cele 7 etape istorice, din perioada vizibilă a Bisericii invizibile.
Bisericile au 7 îngeri cărora li se fac 7 prezentări.
7 Duhuri stau permanent înaintea scaunului Divin.
7 Stele stau în mâna lui Dumnezeu, și 7 sfetnice stau înaintea scaunului de domnie.
7 peceți, 7 îngeri 7 potire, reprezintă trei seturi de judecăți apocaliptice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu