vineri, 10 februarie 2012

PATMOS CLEPSIDRA TIMPULUI - CAP. 16 AL ULTIMELOR 7 JUDECĂȚI.

Tel Meggido sau locul Armaghedonului
Primul înger și-a vărsat potirul său pe pământ și toți oameni au fost loviți cu o rană rea și dureroasă.
Au apărut în ultimii ani multe boli noi dar de data aceasta va fi vorba de o judecată, ceva mai mult decât o rană.
Al doielea înger și-a vărsat potirul său în mare și apele mării au fost transformate în sânge ca sângele unui mort, și toate viețuitoarele mării au murit.
Marea care oferea cea mai mare parte din hrana locuitorilor pământului, nu o va mai putea oferii.
Dar apariția sângelui în cea mai mare parte din judecățile apocaliptice, dovedește faptul că Dumnezeu a ținut cont de tot sângele care s-a vărsat pe pământ de la sângele neprihănitului Abel până la sângele ultimului martir.
Al treielea înger și-a vărsat potirul peste izvoarele apelor și ca și la a doua judecată, toate izvoarele au fost transformate în sânge.
Nimeni nu are voie să mănânce sau să verse sânge pe pământ.
Misiunea îngerilor pe pământ este evidențiată cel mai mult prin această carte.
Apare îngerul apelor care afirmă că drept a judecat Dumnezeu făcând așa deoarece, cei ce au vărsat sânge trebuie și ei la rândul lor să bea sânge.
Există îngeri ai apelor, îngeri ai izvoarelor, îngeri ai vânturilor, îngeri ai Bisericilor, îngeri ai cerului, îngeri ai oamenilor, ca duhuri slujitoare care zic „Am găsit un preț de răscumpărare pentru el„ Iov 33-24.
Apa este o minune. 31% din suprafața pământului este apă din care numai 3% este potabilă restul fiind sărată.„
Doi atomi de hidrogen unindu-se cu un atom de oxigen formează o moleculă de apă cu o formă geometrică de 104,45 grade.
Datorită acestei forme geometrice molecula are o sarcină pozitivă de  o parte și negativă de cealaltă parte și datorită acestei bipolarități, este capabilă să ia diverse forme combinându-se ușor cu alte elemente.
Îngerul apelor știind ce valoare are apa pe pământ a apreciat ca drepte toate judecățile Domnului.
Un singur pom din zona ecuatorială eliberează pe zi 750 litri de apă și o mare cantitate de oxigen prin procesul de fotosinteză.
Îngerul al patrulea ș-a vărsat potirul său peste soare și soarele a dogorit pe oameni cu focul său. Dar nu s-au pocăit de faptele lor și au hulit pe Dumnezeu.
Este semnificativ faptul că soarele a fost creat în ziua a patra a creațiunii și tocmai îngerul al patrulea lovește soarele .
Dealtfel potirele pe care le varsă cei patru îngeri din acest capitol, au acelaș obiectiv pe care l-au avut primi patru îngeri care au sunat din trâmbițele lor adică au lovit pământul marea izvoarele apelor și soarele.
Al cincilea înger ș-a vărsat potirul său peste împărăția fiarei care va fi la Ierusalim sau la Roma acoperind-o cu întuneric.
Este prima urgie despre care vorbește Cuvântul lui Dumnezeu, în care ni se arată faptul că întunerecul în sine neînsoțit de alte calamități, produce o așa de mare suferință, încât oamenii î-și vor mușca limbile de durere.
Este prima umbră a ce ace înseamnă și produce întunerecul infernal al veciniciei  diabolice.
Dacă nu ar fi decât acest avertisment al Apocalipsei ar trebui să facem totul în prezent adică să primim mântuirea prin credință în jertfa de la Golgota, în  această vreme de har, ca să evităm suferințele vecinice ale infernului.
Nimeni nu va merge în întunerecul cel mai de afară numit acum de savanți „Găurile negre ale universului„ unde nu pătrunde lumina nici unui astru, pentru că a păcătuit ci pentru că nu a crezut adevărul la timpul potrivit, în numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Ioan 16.  
Purgatoriul inventat de o religie este anti scripturistic deoarece în Evrei 9-27 se precizează că „Este rânduit oamenilor să moară o singură dată, iar după aceia vine judecata„
Cartea lui Dante se numește „Divina Comedie„ dar în realitate este o umană comedie care a amăgit atâtea suflete spunând, că mai există mântuire și după moarte prin ce ace vor face alții pentru noi.   
Îngerul al șaselea a vărsat potirul său peste râul Eufrat care a secat pentru a putea deschide drumul Împăraților din Răsărit pentru invazia Israelului. Apoi Apostolul a văzut ieșind din gura Balaurului a lui Anticrist și Proorocului mincinos trei duhuri care se mănau cu niște broaște și care erau duhuri de draci ce se vor duce la șefii tuturor popoarelor, pentru a-i strânge și a se uni în războiul final de la Armaghedon.
În acest loc numit „Valea Meghido„ au avut loc multe confruntări în trecut ne arată cartea Judecătorilor.
Când Napoleon Bonaparte a ajuns acolo a spus că este cel mai favorabil loc al confruntărilor.
Am fost acolo dar pe mine m-a atras pitorescul acelei zone mai ales că am fost primăvara și totul era plin de verdeață și strălucire.
Zona este la sudul Carmelui și are întradevăr multe locuri strategice văi și râuri movile dealuri câmpii etc.
Eufratul totdeauna a fost hotarul dintre orient și occident.
La orizont în Răsărit se conturează o forță economică și militară fără precedent, China care în anul 2009 a depășit SUA și Germania la exporturi pentru prima dată în istoria lumii.
Cavaleria infernului cum a fost definită în capitolul 9 de două zeci de mii zece mii de cai, va trece Eufratul  care nu mai este acum o problemă după ce a fost construită aval, în nord pe Eufrat cea mai mare hidrocentrală, ce a pus o stavilă totală apelor Eufratului.
Dar ce ace nu cunosc toate armatele lumii ce vor fi concentrate la Armaghedon este faptul că le este permisă strângerea lor în acest loc, ca războiul final din istoria lumii să nu se ducă pe mai multe fronturi ci numai pe unul singur și anume acolo la Meghido tocmai ca să poată fi distruse toate dintro-dată
prin intervenția directă a lui Dumnezeu în „războiul zilei celei mari  a Dumnezeului celui Atotputernic„ Apocalipsa 16-16 singurul loc unde se folosește cuvântul Amaghedon în Biblie, care în limba Ebraică înseamnă Muntele Meghido.
Înaintea lui Napoleon aici spun istorici au venit din antichitate mari generali.
Din Egipt a venit în1500 BC.Thothmes, și Ramses în1350.
Din Babilon au venit Sanherib, în 710, Nebucadnețar în 606, După Alexandru Macedon au venit urmașii săi, Ptolomei în anul 197, și Antioh Epifanul profanatorul templului în anul 168.
Romani Pompei în 63 era noastră, și Titus în 70.
Chosru regele persan în 614, Omar al Turcilor în 637, Cruciadele franceze în 909, Richard inimă de leu cu Aladin în 1187 , și forțele Otomane în 1616.
Meritul Otomanilor ne spunea ghidul când am ajuns la zidul plângerii este că Generalul lor numit de ei Magnificul, a refăcut toate reparațiile zidului care înconjoară cetatea și templu.
Și întradevăr, pietrele puse ulterior până la înălțimea de odinioară a zidurilor, sânt de dimensiuni mai mici față de cele anteriore, și lucrul se vede mai ales la zidul plângerii unde sânt pietrele puse de Solomon.
Îngerul al șaptelea va vărsa potirul în văzduh și din Scaunul de domnie din Templu a ieșit un glas puternic care a strigat „s-a isprăvit„ și au urmat glasuri tunete cu un cutremur devastator cum de când este omul și pământul nu a mai fost niciodată.    
A venit și o grindină cu boabele sale ce cântăreau aproape un talant deci peste 30 de klg. iar oamenii în loc să se pocăiască au hulit pe Dumnezeu din pricina acestei urgii îngrozitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu