sâmbătă, 4 februarie 2012

PATMOS CLEPSIDRA TIMPULUI - CAP. 10 GLASUL CELOR 7 TUNETE ȘI CĂRTICICA

Apostolul si Evanglelistul Ioan in Patmos
    Ca și la cele 7 peceți unde între a 6-a și a 7-a apare o paranteză adică pecetluirea celor 144000, și de data aceasta între trâmbița a 6-a și a 7-a apare o altă intermitență sau paranteză și anume apariția unui înger puternic din cap 10  la al cărui strigăt,  cele 7 tunete au făcut să se audă glasurile lor.
Proorocul care auzise atâtea glasuri pe care le-a scris, a vrut  și de această dată să scrie ce au spus cele 7 tunete, dar a fost oprit imediat, deoarece limbajul tunetelor e imposibil de exprimat exact în cuvinte omenești, sau poate judecățile respective nu puteau fi suportate acum sau din alte motive necunoscute nouă încă nu i s-a îngăduit să le scrie.
Proorocul Ioan provenea dintr-o familie ce se numea a tunetului, de aceia cei doi frați Iacov și Ioan se numeau „Fii tunetului„.
Ei au întâlnit niște oameni care  scoteau draci în numele Domnului Isus dar nu mergeau după ei și i-au oprit, dar Domnul i-a mustrat pentru acest fapt spunând că „cine nu este împotriva noastră este pentru noi„ înlăturând astfel spiritul de sectă.
Astfel tocmai un fiu al tunetului aude glasul celor 7 tunete, singurul muritor, martorul unor judecăți în număr de 7 nescrise dar pronunțate.
De aici se trage natural concluzia că sânt 4 seturi de judecăți de câte 7 deoarece dacă nu era așa nu se vorbea despre acest set de jucăți al celor 7 tunete.
Îngerul mai face două anunțuri însemnate și anume că în clipa când va suna îngerul a 7-lea se va sfârși taina lui Dumnezeu pe pământ, iar proorocul este invitat să ia cărticica din mâna dreaptă a îngerului care stătea cu un picior pe mare și cu altul pe pământ, s-o mănânce constatând că această carte va fi dulce în gură, dar amară în pântece, și așa a fost.
Biblia este o carte cu două tăișuri, celor ce o cred le e mai dulce ca fagurul de miere, dar pentru  ceilalți, nu are decât durerea amară a judecății, nu pentru că au păcătuit ci pentru că nu  au crezut Cuvântul.
Resursele noastre sânt limitate, și proorocul Ioan mai avea multe de văzut și de scris iar îngerul oferă soluția divină.
Sânt mulți care vorbesc de la ei, iar Domnul spune că aleargă fără să fie trimiși, dacă Ioan nu mânca acea cărticică, nu mai putea scrie mai departe, iar noi trebuie să facem la fel dacă vrem să mergem mai departe, și să ne atingem ținta finală adică Cerul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu