sâmbătă, 11 februarie 2012

PATMOS CLEPSIDRA TIMPULUI - CAP. 17 APARIȚIA ȘI JUDECATA MARII PROSTITUATE

Unul din cei 7 îngeri care vărsase potirele judecății, pe pământ, l-a chemat pe Ioan și au mers într-un loc pustiu pentru a-i arăta pe marea prostituată care ședea pe fiara care avea șapte capete și zece coarne, fiind îmbrăcată în stacojiu culoarea imperială și ținea în mână un potir de aur plin cu toate spurcăciunile pământului.
Cu această prostituată au curvit toți oameni și toți împărații pământului.
Avem de-face în acest capitol cu două personaje distincte, fiara și prostituata.
Fiecare reprezintă ceva și anume fiara sau anticristul reprezintă puterea politico-administrativă a lumii, iar prostituata reprezintă puterea religioasă a planetei.
Multe secole în urmă până la Napoleon, toate numirile împăraților cu excepția imperiilor orientale, erau făcute  de Papii de la Roma deci puterea religioasă călărea puterea politică.
Dacă trinitatea diabolică adică Dragonul, Anticristul și Proorocul mincinos, vor fi reprezentați prin persoane, femeia „marea prostituată„ purtată de fiară reprezintă sistemul imoral depravat în ultimul său stadiu dominant al decadenței, ce nu poate fi personalizat.
Mircea Eliade în celebra sa lucrare Istoria Religiilor, face distincție între creștinismul autentic, care nu are nimic de-a face cu politica  și amalgamul tuturor religiilor lumi angrenate în toate conflictele politice de pe această planetă, în trecut ca și în prezent.
Prostituata care călărea fiara este tocmai reprezentanta acestui amalgam religios.
În anul 709 la începutul perioadei Biserici din Tiatira când s-a introdus sărutul picioarelor papale, s-a uitat cu desăvârșire faptul că Domnul Isus în Ioan 13 spală picioarele apostolilor chiar și ale lui Iuda, și poate le și săruta, cerând urmașilor să facă acelaș lucru.
Până la acea dată se săruta mâna dar sa considerat prea puțin aceasta, impunându-se sărutul picioarelor de către toți ce ce-l vizitau.
În primi patru ani 1950-1954 de serviciu, am fost Contabil Sef la o unitate ecomică ce funcționa în Regiune Oltenia și cuprindea toate mănăstirile din cele 5 județe ale regiuni.
In interes de serviciu a trebuit să mă întâlnesc cu Înalt Prea Sfinția sa Mitropolitul Firmilian al Olteniei.
Am așteptat trei ore până a servit masa apoi însoțit de un călugar înalt de 2 metri am intrat în biroul Mitropolitului unde totul era numai aur și cristale și cu reverență i-am zis bună ziua și am dat mâna cu dânsul.
Însoțitorul meu imediat cum am intrat în camera Mitropolitului cât era de înalt s-a aruncat cu fața la pământ și datorită funcției sale modeste i-a sărutat spatele pantofului. Eu eram cunoscut în toate mănăstirile ca Evanghelist, și pentru aceasta eram singurul laic ce puteam vizita mănăstirile de călugărițe, dar pentrucă nu i-am sărutat papucul, a doua zi am fost transferat în acelaș post la o altă unitate, mitropolitul făcând parte din comitetul central al PCR.   
Am făcut această digresiune pentru a se vedea marea diferență dintre urmașii Domnului Isus care ne-a spus că noi toți sântem frați, de la care Romani au introdus acest citat de aur „întâiul între egali„ primus inter
Pares, și celelalte religii cu roluri politice.
Fratele nostru Moldoveanu ne-a spus politica noastră este dragostea și cinstea.
Proorocul Zaharia în capitolul 4 ne vorbește despre acelaș lucru unde apare o unitate de măsură a volumelor uscate ce se numește „efa„ epha în engleză cu un volum de 22 litri după dicționarul biblic.
 În acest vas ce se numea efă era o femeie.
„aceasta este nelegiuirea„ Zaharia 4-8
Apoi două femei cu aripile cocostârcului în care sufla vântul au zburat să ducă efa în țara Șinear locul de naștere al Babilonului unde să-i zidească o casă ca rămână acolo.
Nelegiuirea primilor oameni după potop a constat în aceea că în câmpia Șinear au încercat zidirea Turnului Babel, iar nelegiuirea ultimei generații este de a face acolo o casă a păcatului.
De la primii doi frați de pe pământ s-au născut cele două aspecte ale religiilor de pe pământ, una ce caracterizează harul iar alta ce caracterizează Babilonul faptele omului.
Prin potop Dumnezeu a curmat generația lui Cain dar după potop apare o nouă generație a păcatului, prin Ham unul din cei trei copii ai lui Noie, care prin disprețul față de tatăl lui, deschide drumul păcatului apărând pe această planetă iarăș cele două direcții ale religiei, una prin Sem care duce la Avraam David Domnul Isus, iar a doua prin Ham care naște pe  Cuș ce înseamnă „negru„ și la propriu dar și la figurat, acesta naște pe Nimrod cu care începe toată istoria Babilonului din Geneza 10 până la Apocalipsa 17.
După moartea lui Nimrod, istoria ne spune că nevasta Semiramis a născut un fiu cum se spune din flori fiind o femeie ușuratică și pentru a păstra slava fostului soț decedat a motivat că acesta sa întrupat din nou prin acest copil fapt acceptat de toți locuitorii țări.
Acest copil  a devenit mai tâziu zeul Tamuz căruia i se închinau ți copii lui Israel cum ne spune Proorocul Ieremia în cap 14.
Cu Nimrod și urmașii săi, a început marea apostazie cu pretenția cunoașteri marilor secrete divine iar în Pergam Pontiful a fost supra numit Marele Preot, numit de Dumnezeu „scaunul de domnie al lui Satan.
Când a murit Attalus pontiful și împăratul Pergamului în anul 133 B.C., Marele Preot Pontif a decis înainte de moarte și ca urmare a invaziei Etrusce a se muta totul la Roma.
Etrusci au adus cu ei la Roma toate ritualele religioase ale Babilonului din Lidia Pergamului.
Când Iulius Cesar a fost numit Pontif al Ordinului Franciscanilor în anul 73 el a acceptat toate prerogativele Marilor preoți Babilonieni, transmis din Pergam prin voința lui Attalus.
Cu Iulius Cezar pontifatul Romei a continuat ritualul Babilonian până în anul 366 A.D când călugării din muntele Carmel ai colegiului original Babilonian formează preoția Yezebel având ca bază pentru religia Romei Ordinul Babilonian, când Roma și Babilonul au format un singur sistem evident satanic.
Totuș din anul 381 ritualele Babilonului au început să predomine Biserica Romană.
Easter paștele nu este de origine creștină el vine de la un cuvânt babilonian „ishstar„ care înseamnă regina cerurilor căreia i se închinau și copii lui Israel fiind o blasfemie înaintea Domnului.
Rozarya este un cuvânt păgân.
Semnul Cruci vine de la un cuvânt „tau„ original de la Chaldeeni și Egipteni ca prima litera T inițiala numelui  zeului Tamuz de care am vorbit mai sus.

Babilonul are trei mari prezențe în toată istoria lumii.
1 Este prezent în domeniul religios începând din Geneza cap.10 până în Apocalipsa capitolul 17, unde vedem că reușește să predomine chiar și  puterea politică până la apariția celor zece împărați ai domniei lui Antihrist.
2 Prin faptul că era călare pe fiara ce se ridicase din mare rezultă că Babilonul este în spatele orcărei guvernări.
Când Daniel vorbește despre marile imperii ale lumii în capitolul 7, pe toate le consideră fiare, așa cum am arătat mai sus deci tot ce caracterizează politica lumii, este sălbăticia războaiele Babelul.
„Este hotărât că războaiele vor dăinui până la sfârșit și împreună cu ele și pustiirile„ ne spune Daniel.
Deșii religiile nu trebuie să facă politică spiritul Babilonului călărește fiara.
3 Babilonul alegând Șinearul a ales zona cea mai bogată dintre Tibrul și Eufrat, iar capitolul 18 din Apocalipsă ne relatează faptul că pe lângă puterea religioasă și politică Babilonul, deține și puterea Economică.
Acan după căderea zidurilor Erihonului deși Dumnezeu poruncise ca nimeni să nu ia din Ierihon nimic din tot ce era dat spre nimicire, a ascuns în cortul lui din prada Ierihonului, o manta din Șinear de origine Babiloniană. Adevăratele bogății nu sânt de origine pământească ne spune Domnul Isus, ci de natură cerească.
  

Dacă etimologia cuvântului „religie„ este frumoasă adică relegarea omului cu Dumnezeu, conținutul cuvântului peste veacuri a degenerat atât de mult încât cele mai odioase crime de pe pământ se fac în numele religiei și cele mai sângeroase războaie au fost și sânt generate de asemenea în numele unor religii, care au sute de milioane de adepți.
Tocmai de aceea se impune precizarea dacă ce ace credem că avem ca religie personală sau națională dar care nu schimbă nimic, este o iluzie mistică sau o realitate transformatoare.
Toate religiile se pot lăuda cu ceva dar numai credința în jertfa supremă de la Golgota este transformatoare reușind să schimbe viețile a sute de milioane de oameni viciați.
Nu cred că un om realist poate fi de acord cu lumea noastră religioasă contemporană, care este generatoare numai de conflicte de tot felul. 
În versetul 5 al capitolului 17 prostituata ce călărea fiara avea pe frunte următoarea firmă „ BABILONUL CEL MARE MAMA PROSTITUATELOR ȘI SPURCĂCIUNILOR PĂMÂNTULUI„ care se numește o taină.
Este o taină pentru că a putut traversa veacurile, travestită și adaptată ca religie a tuturor generațiilor.  
Folosirea acestei imagini a femei ce este purtată de fiara anticristică, este foarte sugestivă deoarece corespunde cu aspirațiile papale de a guverna lumea, mai ales că însuș îngerul explică faptul că cele 7 capete ale fiarei sânt cele 7 dealuri pe care este întemeiată Roma.
Cele două curente religioase, în final vor avea două personaje feminine, și anume urmașii lui Abel  care au continuat firul roșu al promisiunilor divine vor ajunge în final a fi o fecioară ca Mireasă a Fiului lui Dumnezeu iar cei ce au urmat firul negru al lui Cain Cuș sau Nimrod Babel, se vor regăsi ca un sistem religios ce se va numi  „mamă a prostituatelor și a spurcăciunilor întregului pământ„.
Finalul capitolului ne descopere faptul că cele zece coarne adică cei zece împărați, nu vor mai accepta subordonarea o vor pustii și o vor lăsa goală.
Canea ei o vor mânca și o vor arde cu foc.
Spre surprinderea tuturor, prostituata care a călărit sistemul politic mondial, pe tot parcursul istoriei omenirii, deodată va fi distrus tocmai de aceia pe care i-a călărit, fără nici-o intervenție din partea lui Dumnezeu, care însă va avea ultimul cuvânt ca în toate evenimentele și în acesta.
Acest fapt a fost anticipat de Napoleon care nu a mai acceptat încoronarea Papală, și chiar de atunci statele lumii în majoritatea lor au trecut mai ales după revoluția Franceză de la conducerile imperiale, la noua formă democratică republicană.
În acest al treilea mileniu chiar dacă Papa nu mai are pe cine încorona, puținele imperii rămase având tradițiile lor, singurul om recunoscut pe plan mondial ca autoritatea supremă este tot Papa de la Roma.
Dar după textul din Apocalipsa 17-16, despre care am vorbit mai sus, va trebui să știe că puterea religioasă, a lumii culminând cu prostituata cea mare ca mamă a tuturor spurcăciunilor pământului, va fi devorată de cei zece împărați reprezentați de cele zece coarne ale fiarei anticristice.
Nu religiile noastre ori cum s-ar numi vor decide soarta noastră vecinică, ci alegerea noastră liberă a credinței mântuitoare în Fiul lui Dumnezeu, fie că sântem Catolici Ortodoxși  protestanți Budiști Mahomedani etc.
În final va fi o trinitate divină și o trinitate diabolică fără prezența Marei Prostituate, dar numai până la împlinirea celor șapte ani ai Necazului cel Mare după care trnitatea diabolică va fi judecată definitiv după Milenium iar Dumnezeu va fi totul în toți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu