duminică, 12 februarie 2012

PATMOS CLEPSIDRA TIMPULUI - Cap 18 CĂDEREA ECONOMICĂ A BABILONULUI.

Ioan a văzut coborându-se din cer un înger cu o mare putere care a strigat „A căzut a căzut Babilonul cel mare care a ajuns un locaș al dracilor o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei pasări necurate și urâte„
Tocmai lumea liberă este definită o închisoare un locaș al demonilor.
Societatea umană care a ajuns atât de parte cu tehnologia, este formată din indivizi deținuți în închisorile ignoranței cu privire la libertate.
„Fiecare om este sclavul păcatului preferat, și care om ne născut din nou, și chiar unii care se pretind a fi, nu cedează la ceva„
Chiar cele mai nevinovate profesii, când ajung să ne predomine devenim asediați nu de un Alexandru Macedon care avea această tactică militară ci chiar de Satan despre care Apocalipsa 12 spune că înșeală toată lumea.
Printre ființele necurate este definit și Cameleonul în Exod tocmai pentru a reține faptul că nu trebuie, să ne adaptăm la toate culorile Babilonului.
Ne paște un pericol permanent de a nu știi că sântem încercuiți, și numai dacă Fiul ne face slobozi în mod personal, vom fi cu adevărat slobozi.
Totdeauna păsările simbolizează gândurile iar Babilonul este definit a fi o închisoare a tuturor păsărilor necurate și urâte, ori tot ce se petrece în viața oamenilor, bine sau rău și urât trece prin faza gândurilor, iar Geneza 6-7 ne arată  că „toată întocmirea gândurilor omului era îndreptată în fiecare zi numai spre păcat„
De multe ori capul omului este o închisoare a unor astfel de păsări necurate și urâte.
 
Am văzut în capitolul precedent cum toată istoria lumii a fost dominată de idolatria și mitologia curentului religios Babilonian, care a produs atâtea victime milioane de martiri în toate etapele istoriei ca în final să călărească pe fiara anticrisică.
Dar cei zece împărați ai lui antihrist înfățișați prin cele zece coarne au nimicit-o pe marea desfrânată.
Acum urmează judecata economică a bogățiilor Babilonului și a tuturor colaboratorilor săi.
O umbră a felului cum se va devaloriza toată trezoreria planetei a fost anul 2009, în care toate bogățiile omenirii au fost reduse în cel mai fericit caz la jumătate.
Dar nu aș fi crezut că trăiesc să văd cum se împlinesc aceste cuvinte din Apocalipsa 18-11 cu privire la negustoreasa fiică a Babilonului„ Negustorii pământului o plâng și o jelesc pentru că nimeni nu le mai cumpără marfa„
Am fost în magazine mari iar în unele nu am văzut nici un cumpărător.
Dacă va mai continua această criză mondială literalmente mai curând sau mai târziu tot ce este scris trebuie să se împlinească.
Dar cel mai semnificativ lucru din acest capitol este, aranjamentul mărfurilor din vitrina Babilonului, care este uluitor și anume.
Pe primele cinci locuri se află aurul argintul pietrele scumpe mărgăritarele și in subțire.
Pe ultimele cinci locuri se află boii, caii căruțele robii și sufletele oamenilor.
Acest loc din Biblie este cel mai edificator text care ne arată ce concepție are lumea  Babilonul acesta, despre scara valorilor pe această frumoasă planetă albastră pe care noi o numim Tera.

Mai presus decât sufletele oamenilor, în afara aurului și argintului sânt sclavi căruțele cai și boii.
Afirmația de mai sus nu poate fe pusă pe seama autorului, ci pe seama negustorilor care au făcut aranjamentul din vitrină.

Dar poate cea mai dureroasă declarație  din versetul 12 este faptul că sufletele oamenilor au devenit o marfă ieftină, fapt care reflectă decadența morală a societății umane.


Dacă am face numai un singur calcul câți oamenii au introdus în jurământul lor diabolica expresie „Să fiu al .............  cu sufletul meu.
Esau pentru un blid de linte ș-a vândut dreptul de întâi născut al tatălui său.
În timpul comunismului nu au mai existat limite ale trădărilor și vânzărilor de suflete, chiar și în rândul Bisericilor.
În 1983 a venit securitatea și mi-a percheziționat toată casa acuzat că am arme, am și acum procesul verbal.
Dar înainte de percheziție au zis, să coborâm la scara blocului să avem un martor și la scara blocului era fratele So....din Biserică, încă trăiește.
Noi știm că a fost abolită sclavia, dar sufletele multor oameni, continuă a avea diverși stăpâni cărora li s-au vândut atât de ieftin.
Vaietul este că nu le mai cumpără nimeni nici sufletele oamenilor, atât de ieftine au ajuns pe această piață a lumii.
Vai, vai Babilonule cetatea cea mare cetatea cea tare într-o CLIPĂ ți-a venit pieirea.
Cine nu știe să prețuiască clipa de acum, a mântuiri gratuite, va pierde totul pentru eternitate doar într-o clipă.
Am văzut declarația Șahului Iranul câțiva ani în urmă care a oferit zece miliarde de dolari celui ce-i va putea prelungi viața, a fost operat de cancer în America, și averea celui mai bogat om din lume a fost pierdută într-o clipă de el chiar dacă a rămas copiilor.
În fața morți rămânem nu cu mantaua de Șinear ci cu inul curat din haina neprihănirii.
Ultima criză de care vorbește Biblia este descrisă în acest capitol al vaietelor.
Afacerile economice ale Babilonului au prins în sfera lor nu numai ce se vede ci și lumea mistică invizibilă a previziunilor a magiei și a vrăjitoriilor ne arată versetul 23

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu