miercuri, 8 februarie 2012

PATMOS CLEPSIDRA TIMPULUI - Capitolul 14 MIELUL PE MUNTELE SIONULUI.

ÎMPREUNĂ CU ALȚI 144000 DINTRE NEAMURI.

Primi 144000 erau toți Evrei câte douăsprezece mii din cele douăsprezece seminții, toți misionari de talia lui Pavel, în timp ce aceștia din urmă sânt numai dintre neamuri ca prim rod al primilor 144000, și ca o lecție pentru noi de a dori mai întâi să aducem la început  măcar unul ca rod al misiunii noastre, iar apoi așa cum au adus ei, o gloată ce nu se putea număra.
Este cel mai mare cor ce a fost vreodată  auzit și văzut de Aposolul Ioan pe muntele Sionului, dar nu cel din Israel, ci cel din cer deoarece era în fața tronului a celor 24 de lideri și a celor 4 făpturi vii.
Oricum ei nu cântau în limba greacă, pe care Ioan o cunoștea, și Ioan adaogă că nimeni nu putea învăța cântarea aceasta.
Cei 144000 sânt verguri, adică nu s-au spurcat cu femei. Unele sisteme religioase au folosit acest text interzicând căsătoria.
A spune că prin căsătorie oamenii, păcătuiesc înseamnă a intra flagrant în conflict cu Biblia care a instituit căsătoria, și este ridicol că aceleaș religii proclamă a fi căsătoria una din cele 7 taine sfinte, și totuș susțin celebatariatul.
Domnul Isus a spus că „ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă„.
Dacă apostolul Pavel a ales să fie liber numai pentru Evanghelie, dânsul nu a făcut din aceasta o doctrină și pentru alții.
Ei urmează pe Miel
oriunde merge El.
Este cea mai frumoasă rimă ce ne determină să dorim a face lucrul acesta aici mai întâi ca apoi, să-L putem și noi în veșnicie urma eliberați de limitele impuse de timp și spațiu să-Lurmăm pe Miel oriunde merge El.
 În vecinicie vom face excursii în toate galaxiie universului urmând pe Miel oriunde merge El.
Dar și aici pe pământ ne putem bucura de ce a creat Dumnezeu.
 Am văzut aproape toată Europa, America am traversat-o și cu avionul, dar de două ori și autobuzul  „Ogarul cenușiu„ dela Pacific la Atlantic și invers.
Niagara Asia Mică cu cele 7, Biserici Israelul și cele opt porți ale Ierusalimului, toți munții și Bisericile din Israel cele trei mări, Cisiordania Betleemul Gaza, muntele Atos Tesalonicul, insula Cos și insula Patmos filmând peștera unde a fost scrisă Apocalipsa ca dealtfel toate locurile vizitate, Sinaiul Elimul Gosenul Cairo, cu muzeul său celebru, Piramidele Sfinxul cu cap de om și trup de animal lung de 75 m etc. Toată filosofia omului care a rămas doar cu chipul și asemănarea lui Dumnezeu, dar trupul este un leu un animal.
Ce va fi când urmându-L pe Miel, vom vizita toate constelațiile universului, nu cu cele 5 simțuri actuale atrofiate ci cu niște simțuri infinite ce străbat orce dimensiune, ale micro și macrocosmosului.
În univers nimic nu este static, totul este într-o permanentă alergare, și starea de față a Domnului,
oferă toată energia de care vom avea nevoie, acolo unde totul este melodie armonie delectare și călătorie.

Mai apar în acest capitol trei îngeri care au trei misiuni speciale.
Primul cu o Evanghelie veșnică se adresa tuturor locuitorilor planetei să se teamă și să dea slavă lui Dumnezeu, căci a venit vremea judecății Sale și închinați-vă celui ce a făcut cerul, pământul și izvoarele apelor.
Câtă deosebire  dintre Evanghelia ce se vestește acum în timpul harului și Evanghelia ce se va vesti în timpul Necazului cel Mare.
Acum se vestește evanghelia îndurării, iar atunci a judecății.
Cât de important este ca să fim gata la venirea Domnului Isus, spre a nu rămâne în urmă pradă necazului cel mare.
Left Behind, cea mai documentată lucrare apocaliptică ce a depășit 15 volume, un Best Seler ce a depășit un million de exeplare tratează tocmai subiectul acesta, cum va arăta lumea după răpirea Biserici și aș dori ca nimeni din cei ce citesc Biblia, să nu fie actorii celei mai dramatice perioade din istoria umanității.
Al doielea a vestit căderea Babilonului.
Babilonul reprezintă un sistem religios care a început în cîmpia Șinear, când oamenii încercând să zidească un turn ca să nu mai aibă nevoie de Dumnezeu, au ajuns să nu se mai înțeleagă, și au fost risipiți pe toată fața pământului.
Rezidurile tuturor religiilor pământului care au construit pe nisipurile înșelătoare, orientale sau apusene, din afara Bibilei constituie Babilonul cel Mare a cărui cădere va clătina tot pământul.
Al treielea avertizează toți locuitorii pământului să nu se închine icoanei fiarei și să nu primească semnul ei pe frunte și pe mână, ca să nu fie loviți cu urgiile cu care va fi judecată fiara, adică Anticristul.
„Aici este răbdarea sfinților care păzesc poruncile lui Dumnezeu, și credința lui Hristos„
Ioan primește din cer porunca să scrie „Ferice de acum încolo de morții care mor în Domnul ei se vor odihni de ostenelele lor, căci faptele lor î-I urmează„.
Nu numai începând de atunci ci din totdeauna toți cei ce mor în Domnul sânt fericiți, din orce economie de timp a istoriei.
Dar spre deosebire de vremea harului, cei din necazul cel mare au o răsplată mai mare căci a muri în Domnul înseamnă a muri ca martir.
Ei se vor odihni de ostenelile lor.
Pământul este blestemat ca prin sudoarea frunții omul să-și mănânce pâinea, iar femeia prin durerile nașterii să asigure continuitatea speciei umane, de unde rezultă că bărbatul trebuie să aducă bani iar femeia să crească pe copii, dar în timp ce bărbatul a rămas numai sub un blestem, peste femeie a venit și blestemul bărbatului, fiind obligată nu numai să nască dar și cu sudoarea frunții în multe cazuri să câștige și pâinea, căci trăim într-o lume patriarhală.
Domnul ne oferă atât odihna sufletească dar și pe cea trupească, și aici, dar mai ales acolo.
La 1 Corinteni 15-58 ni se spune că „nici-o osteneală în Domnul nu este zadarnică„
„Când străbat aceștia valea plângerii, o prefac într-un loc plin de izvoare și ploaia timpurie a acopere cu binecuvântări. Ps 84
Capitolul se încheie cu intervenția altor patru îngeri care anunță și execută secerișul viei pământului ai cărui struguri au ajuns la coacere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu