miercuri, 15 februarie 2012

PATMOS CLEPSIDRA TIMPULUI - CAP. 21 ÎNNOIREA FINALĂ - CAPODOPERA NOULUI IERUSALIM

„Eu fac toate lucrurile noi„
1 Cer nou 21-1.
2 Pământ nou 21-1.
3 Ierusalim nou 21-2.
4 Lucruri noi 21-5.
5 Un Paradis nou. 21. 1-5
6 Un nou loc pentru Tronul Divin. 22-3
7 O nouă sursă de lumină. 22-5.

Atât proorocul Isaia în cap  65 cât și apostolul Petru ne spune că pământul și cerurile de acum sânt păzite și păstrate pentru focul din ziua judecății și de pieire a oamenilor nelegiuiți. 2 Petru 3. 4-14.
Toate locurile atinse în căderea sa de satan vor fi înnoite.
Ioan vede coborându-se din cer Noul Ierusalim ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei iar din tronul de domnie se aude un glas care striga „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii„.
Nu se va mai spune „Tatăl nostru care ești în ceruri„ deoarece nu va mai fi nici-o distanță nici spațiu sau timp. Valea plângerii va fi înlocuită cu valea fericiri.
Cu peste o jumătate de secol în urmă am fost la o evanghelizare în adunarea noastră din Anina împreună cu misionara Ilse Van Den Broc din Germania și frații de acolo ne-au spus că strada lor se numea „valea plângerii„ dar după ce s-a deschis o adunare pe această stradă frații au cerut primăriei schimbarea numelui în „Valea fericirii„ și acum așa se numește.
„El va șterge orice lacrimă din ochii noștri„
Dacă în prima parte vedem noul ierusalim și mireasa  ca cetate, în a doua parte versetul 10 apostolul este chemat de unul din cei 7 îngeri ce țineau ultimele 7 potire pline cu mânia lui Dumnezeu, deși cele 7 se vărsaseră pe pământ, „vino și-ți voi arăta mireasa nevasta Mirelui„ și m-a dus pe un munte mare și înalt pentru a vedea Noul Ierusalim ca nevastă mireasă.
Viziunea Miresei are loc de pe un munte mare și înalt ca și natura evenimentului, în timp ce prostituata cea mare este văzută dintr-un deșert ca și natura sa 
Am avut privilegiul să văd umbrele realităților, și toate aceste umbre se găsesc acum în Ierusalim.
Lui Moise lui David și lui Solomon  li s-au arătat realitățile și tot ce au făcut ei au fost copii limitate.
Pavel spunea Evreilor că toate erau doar umbre ale lucrurilor viitoare.
Nevasta Mireasa Soția Mielului, descrise în capitolul 21 din Apocalipsă, reprezintă prin formă și conținut o capodoperă pentru a cărei descriere nu există un limbaj omenesc, poate nici îngeresc, să poată reda farmecul și frumusețea acestui oraș plutitor în formă de cub, spre deosebire de tot ce se mișcă în univers cu forme de sfere.
Mireasa sau Biserica va fi răpită în pragul necazului cel mare prefigurată prin răpirea lui Enoh înaintea potopului, și prin chemarea adresată lui Ioan din insula Patmos „suie-te aici„ înaintea necazului.
Nu avem pe tot parcursul evenimentelor apocaliptice nici un alt moment în care să se vorbească de răpire în afara celui din cap 4 vers 1.
Mireasa nu se putea coborî ca o cetate dacă mai întâi nu se urca, în virtutea făgăduinței din Apoc 3-10 „fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele te voi păzii și eu de ceasul încercării care are să vină pe tot pământul„   
Avem dreptul și onoarea să gândim pozitiv. Dar nimeni nu poate pretinde că deține absolutul și tot ce spune este „tabu„ privind interpretarea Apocalipsei.
Totdeauna mai este loc pentru ce este adevărat și frumos.
Care sânt punctele forte ale Miresei descrise în acest capitol.
1 Este o cetate.
2 Este împrejmuită cu ziduri mari și înalte
3 Are 12 porți făcute fiecare dintr-o bucată de mărgăritar având înscrise pe ele, numele celor douăsprezece seminții ale lui Israel .
4 Are o pază îngerească de 12 îngeri, la cele douăsprezece porți.
5 Are 12 temelii pe care sânt scrise numele celor 12 apostoli unde numele lui Iuda vânzătorul este înlocuit cu numele lui Matia, împodobite cu pietre prețioase.
Mireasa are ca temelie învățăturile Domnului Isus transmise prin ce 12 apostoli iar ca porți cele 12 seminții ale lui Israel, din care lipsește Dan fiind înlocuit cu Manase fiul lui Iosif după citatul din Apoc.7 privind pe cei 144000.
În Ioan 4 Domnul Isus ne amintește că mântuirea vine de la Evrei.
Mireasa  reprezentată prin cubul orașului plutitor, avea 12 mii de prăjini dimensiunile fiecărei laturi ale sale adică lungime înălțime și lățime.
S-a estimat faptul că într-un asemenea oraș plutitor ar putea avea loc toți credincioșii din toate timpurile și din toate locurile.
„A fost măsurat și zidul cetății și acesta avea 144 de coți după măsura oamenilor, căci cu această măsura aceasta măsura îngerul„ Apoc. 21-17.
Iară apare multiplul cifrei 12 x 12 = 144 coți.
Zidul totdeauna are rostul protecției simbolice, deoarece protecția este asigurată de prezența lui Dumnezeu în cetate.
Zidul avea o înăltime de circa 70 de metri.
Cotul este numit ca unitate de măsură a oamenilor, deoarece are lungimea din vârful degetelor până la cot a unui om normal.
Zidul era de Iaspis, și cetatea de aur curat.
Temeliile cetății erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul.
Pietrele scumpe au proprietăți multiple și încă din antichitate se foloseau pentru puterile lor miraculoase tămăduitoare, sincronizate cu cele douăsprezece constelații zodiacale, și pentru frumusețea lor unică de a reflecta diferitele culori ale spectrului solar.
Dar dacă frunzele pomilor sânt menționate că servesc la sănătatea oamenilor, tot ce este acolo inclusiv puterea pietrelor prețioase au drept scop pacea armonia slava și frumusețea divină.
Iată prezentarea biblică a celor douăsprezece pietre scumpe ale temeliei cetății.

Nr. Den. biblică - Den. minerală- Form.chim.- Culoarea

1    IASPIS             JASP            Si O2.          Galb-auriu
2    SAFIR              SAFIR           Al2 O3.       ALBAS
3    Halchedon     CALCEDONIE    Si O2.       Cul. cerului
4    SMARALD       Smarald     Be3Al2Si6o18. Verde străl.
5    SARDONIX      SARDONIX      Si O2.        Roșu argint.
6    SARDIU          CARNEOL        Si O2.        Cul. mierei
7    HRISOLIT       CRISOLIT  (MgFe)2,Sio4. Auriu transp
8    BERIL            Heliodor       B3Al2(Si O3)6. Cul. mării
9    TOPAZ           TOPAZ     Al2Fe2(Si O4). Verde transp
10  HRISOPRAZ    CRISOPRAZ     Si O2.       Verde închis
11  IACINT           HIACINT           Zn Si O4.   Cul. violetă
12  AMETIST         AMETIST           Si O2.       Cul. Purpuri

Din cele 12 pietre prețioase ce stau la temelia cetății Noului Ierusalim 6 au aceiaș formulă chimică adică Siliciu Oxid 2.
Cârpaciul de mreje de malul Mării Tiberiadei Apostolul Ioan, a fost atât de mult transformat de puterea Duhului Sfânt, încât cunoștințele sale în toate domeniile inclusiv astronomia și geologia au depășit orice savant de pe pământ.
Toate științele au de învățat de la dânsul, știința însă nu i-a oferit nimic, în această revelație.
95% din oamenii de știință sânt creștini, și noi promovăm știința și cultura, și orice descoperire în domeniul științei este o revelație divină, dar pe Dumnezeu î-L cunoaștem din Scripturi. 
Nu va fi nevoie de nici-o industrie pentru lumină, energie, construcții, căldură sau hrană nici chiar de soare, deoarece Dumnezeu va fi totul în toți.
Toate teoriile cosmografice cosmogonice au la bază legile fundamentale a atomului, în sensul că atomi protoni neutroni, până la ultimele elemente microcosmice încă nedescoperite sânt într-o continuă mișcare.
Potrivit acestor teorii, Însuș Dumnezeu este introdus în această ecuație cum susțin Panteștii ce ace este o mare eroare, deoarece Dumnezeu nu poate fi încorsetat de propriile Sale legi.
Potrivit acestor  capitole 21 și 22 din Apocalipsă în noua creație  soarele dispărând, vor dispare toate planetele sistemului solar cu  sateliții lor naturali, și pentru prima dată se vorbește despre ceva static în univers sau în afara sa.
Dumnezeu nu poate fi încorsetat de propriile sale legi, adică să fie prins în marele vârtej ce caracterizează universul acesta din care și noi facem parte, și este posibil ca în afara sa, să fie totuș locul guvernării universale.
Aceste două capitole ne introduc într-o nouă zidire ce nu se va mai baza pe legea gravitației universale descoperită de Newton, ci pe o nouă lege nerevelată încă.
Poate acolo unde a fost răpit Ioan din grota insulei Patmos, este ceva static și o putere o înțelepciune infinită, pornind din scaunul de domnie al lui Dumnezeu și al Mielului care coordonează infinitul univers, după legile infailibile ale Creatorului.
Aceste legi în anumite condiții date, generează multitudinea ființelor maritime, și terestre. În infinitul univers alte legi generează apariția și dispariția unor astre cu planetele și sateliți lor.
„Mă încurcă universul și nu pot gândii măcar.
Să existe acest ceasornic fără-al său ceasornicar„. Voltaire.
Acum omenirea ar muri dacă nu ar mai fi noapte.
Atunci „Porțile cetăți nu se vor închide ziua fiindcă în ea nu va mai fi noapte„ Apoc.21-15, ne mai fiind soare.
Odihna nu se va căpăta prin somn, deoarece starea de față a lui Dumnezeu va răspunde tuturor nevoilor ființelor cerești, și dacă nu știm prea multe despre hrana veciniciilor a ființelor cerești, știm totuș că pomul vieții care rodește în fiecare lună deși acolo va fi o altă unitate de măsură a timpului, în lipsa soarelui, va oferii în fiecare  lună roade diferite și poate oameni vor devenii vegetarieni ca în grădina Edenului.
„Nu voi mai bea din vinul acesta până-n ziua când î-L voi bea cu voi nou în împărăția lui Dumnezeu„ Matei 26-29.
Nu știm cum va fi vinul veciniciilor care este simbolul bucuriei, dar am cumpărat din Cezareia orașul lui Cezar de pe malul mării Galilei 3 sticluțe de vin care nu avea deloc alcool parfumat cu un gust atât de bun de nu poate fi comparat cu nimic din tot ce cunosc eu.
Dar surprizele veciniciei nu privesc numai hrana, ci chiar infinite desfătări vecinice Ps. 16
Acum știm că orice viață se bazează pe sacrificarea altor vieți, dar atunci totul va fi diferit. 
Când scriu aceste rânduri după cutremurul devastator din Haiti un nou mare cutremur de pământ a avut loc astăzi în Chile pe coasta apuseană a Americii de Sud 27 februarie 2010.
Trebuie ca lucrurile dintâi să treacă pentru a veni ceruri noi și un pământ nou Apoc 21-1.
Prin însăși definiția cerului și a pământului de acum, ca fiind prima creațiune, este sub înțeleasă necesitatea adevăratei zidiri finale eterne.
Criza generală care a început în anul 2008, a fost însoțită și de cutremure devastatoare începând cu cel din Indonezia cu peste 300.000 de morți și continuând în permanență.
De fapt toată istoria planetei noastre, tot prezentul și viitorul său va fi caracterizat de cutremure prin care deși Dumnezeu vorbește, totuș oameni nu se trezesc din somnul păcatului.
„Voi mai clătina încă o dată cerul și pământul„ și ni se spune lucrul acesta tocmai pentru a învăța marele adevăr despre care vorbea Apostolul Pavel la Evrei
 11-13 că înaintașii noștrii, lucrurilor de acum, le-a urat de bine de departe, mărturisind că sânt străini și călători pe acest pământ, fiind în căutarea unei patrii a unei cetăți ce nu se clatină și care are temelii vecinice ca cea relatată în acest capitol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu